martes, 11 de febrero de 2014

El Ministerio de Salud rectifica i elimina la consideració de trastorn mental com un risc per a la salut pública

La Confederación Española de Agrupaciones de Familiares i Personas con Enfermedad Mental (Feafes) va rebre divendres 7 de febrer  una comunicació del Ministerio de Salud per informar que el document “Intervención sanitaria en situaciones de riesgo para la salud pública” ha eliminat el paràgraf 2.7 que feia referència al trastorn mental com una de les situacions que posaven en perill la salut de la població.
La rectificació del Ministerio arriba després de la petició de Feafes i del sector de la salut mental per retirar una normativa clarament discriminatòria i que fomentava l’estigma contra les persones amb problemes de salut mental. El conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, també havia mostrat l’oposició del Govern català el desembre passat en la reunió del Consejo Interterritorial del Sistema Nacional de Salud.
Des de la Federació Salut Mental Catalunya celebrem que la reivindicació i mobilització del sector de la salut mental hagi donat fruits i que finalment el trastorn mental no s’inclogui com a  situació de potencial risc per a la salut pública, dintre de l’àmbit de malalties no transmisibles. Els trastorns que es volien incloure en aquest sentit eren: Esquizofrènia, Trastornos delirantes persistentes, Trastorno bipolar, Trastorno depresivo recurrente i Trastorno obsesivo compulsivo.
Aquesta reivindicació se suma la que el sector de la salut mental promou aquests dies en contra de l’aprovació de la reforma del nou Codi Penal, que equipara els trastorns mental severs a la perillositat i endureix les condemnes i les mesures preventives contra les persones que els pateixen.


http://www.salutmental.org/2014/02/10/el-ministerio-de-salud-elimina-la-consideracio-de-trastorn-mental-com-un-risc-per-a-la-salut-publica/

No hay comentarios:

Publicar un comentario