jueves, 28 de abril de 2011

Banda Ampla: Dret a morir dignament

Hem de poder decidir el moment de la nostra mort si patim una malaltia incurable? El debat sobre si és necessari o no un marc legal més clar a l'entorn de l'eutanàsia fa temps que està sobre la taula. En aquest sentit, el govern espanyol ha anunciat una llei de cures pal·liatives i mort digna tot i que sense referir-se a l'eutanàsia. Avui, a "Banda ampla", el programa que dirigeix i presenta Lídia Heredia, es debatrà sobre la possibilitat de regular-la i també sobre com i en quines condicions ens enfrontem a la mort.
Quins riscos comporta legislar sobre l'eutanàsia? Fins a quin punt metges i familiars han de decidir sobre la vida i la mort d'una persona? Al programa també es parlarà sobre si la mort és un tema tabú a la nostra societat i sobre els avantatges i inconvenients de fer un testament vital, entre d'altres.
El plató de "Banda ampla" comptarà amb la presència de metges, persones que han tingut o que pateixen actualment alguna malaltia greu i d'altres que han viscut experiències relacionades amb la mort. També hi haurà la directora de l'Institut Borja de Bioètica, Núria Terribas, representants de l'associació Dret a Morir Dignament i el director de cinema Albert Solé, que ha estrenat el documental "Al final de la escapada". Com cada dijous, també assistiran al programa convidats de dues poblacions catalanes, en aquest cas Sant Joan de Vilatorrada i Montgat.

28 de abril de 2011

http://www.tv3.cat/bandaampla

No hay comentarios:

Publicar un comentario